Første solidaritetkafe vel gjennomført!

Solidaritetskafe med Arne Johan Vetlesen            

Vår første Solidaritetskafe gikk av stabelen på Drammensbiblioteket den 14. mars 2019. Dette var foreningens debut hva angår arrangementer. Målet med Solidaritetskafeen er å informere om vår søsterorganisasjon Starfish Foundation og deres arbeid med og for mennesker i nød på øya Lesvos, Hellas. Solidaritetskafeen den 14. mars bidro også med en flott økonomisk støtte til Starfish sitt arbeid. Starfish ble startet av lokalbefolkningen og arbeider for å hjelpe mennesker på flukt som kommer med båt til øya og lokalbefolkningen som gir støtte og omsorg til mennesker på flukt.

Se: http://www.asterias-starfish.org/en/

Temaet for vår første Solidaritetskafe var:  «Solidaritet – farvel, eller på gjensyn?». Innleder var Arne Johan Vetlesen som er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet over tyve bøker innen etikk, politisk filosofi og miljøfilosofi, bland annet boka som nylig er kommet ut: Hva skal vi svare våre barn?

Arne Johan Vetlesen tematiserte sentrale utfordringer vi står overfor innen den globale klimakrisen, og det forhold at solidaritet som verdi er under press i vårt samfunn. Han stilte spørsmål om hvordan den svekkede solidariteten arter seg, og hva kan årsakene være? Er det tegn til bedring, eller bare ytterligere forverring?

Det var et foredrag som ga oss tilhørere og deltakere ettertanke og uro. Som kjent kan uro være svært berikende og bidra til positive engasjement og til og med opprør! Etter noen refleksjoner i og med salen, var det loddsalg og trekning av premier til stor glede og begeistring.  Mange av oss hadde ikke deltatt i loddsalg på flere tiår. Deltakerne gikk hjem med alt fra Solidaritetsluer til oppglødende og ny litteratur.

Ikke minst var kakene svært populære. Hjemmebakte brownies, kanelsnurrer og gulrotkake. Vi fikk inn nesten kr 4000,- som raskt vil bli overført til Starfish Foundation. Pengene vil bli brukt til konkrete formål spesielt rettet mot enslige mindreårige flyktninger som befinner seg i leiren Moria på Lesvos.

Vi kommer raskt tilbake med informasjon om neste Solidaritetskafe og andre Solidaritetsarrangementer.

For informasjon om Solidaritetsforeningen Sjøstjerne: https://sjostjerne.com/

Facebook: Solidaritetsforeningen Sjøstjerne: https://m.facebook.com/solidaritetsforeningensjostjerne

Hilsen foreningens styre ved Marit Borg, Trude Klevan, Siw Tønnessen og Bengt Karlsson.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: