Nå kan «The Beast» kjøre litt til! Første donasjon fra Solidaritetsforeningen Sjøstjerne er oversendt

The Beast – bilen som transporterer enslige mindreårige i Moria leiren til viktige helseavtaler.

Også i Moria leiren leves det et hverdagsliv, med ulike praktiske gjøremål og utfordringer. For de mange enslige asylsøkerne som oppholder seg i leiren er muligheten for transport til avtaler med helsetjenester av uvurderlig betydning. De er avhengig av å møte til helsekontroll for å kunne komme i gang med asylsøkeprosessen. Dersom de ikke kommer seg til sine avtaler, kan asylprosessen bli forsinket med flere måneder. Mange av de unge har dessuten ulike helseutfordringer som gjør at de trenger oppfølging fra helsetjenester.

Redd Barna sørget tidligere for transport til slike avtaler, men etter at de trakk seg ut fra Lesvos så er det vår søsterorganisasjon Starfish Foundation son har overtatt dette ansvaret. Starfish har en van som lokalt går under navnet «The Beast» og som de bruker til å transportere enslige mindreårige. For at «The Beast» skal kunne rulle og gå, er Starfish avhengig av donasjoner til å dekke utgifter til drivstoff, vedlikehold, forsikring og lønn til sjåfør.

Vi i Sjøstjerne er derfor veldig glade for at vår første donasjon på kr 5000,- går uavkortet til «The Beast». Disse pengene ble samlet inn på vår Solidaritetscafe den 14. mars.  For disse pengene dekkes drivstoffutgiftene til «The Beast» i over en måned. For de som dette gjelder, har denne hjelpen stor betydning.

Vi håper så mange som mulig vil støtte vårt arbeid videre slik at kan fortsette å bidra til en litt bedre hverdag for enslige mindreårige asylsøkere i Moria leiren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: