Velkommen til Solidaritetskafe med Thorvald Steen

Solidaritetskafe på Deichmann Grünerløkka 28.08.19 kl.18.00.               

Til den andre Solidaritetskafeen i regi av Solidaritetsforeningen Sjøstjerne kommer forfatteren Thorvald Steen. Han er kjent for sitt forfatterskap og aktive engasjement for ytringsfrihet og menneskerettigheter. Siden debuten som poet i 1983 har han utgitt over 40 bøker innen forskjellige sjangrer, som romaner, skuespill, diktsamlinger, noveller, barnebøker og essays. Steen har markert seg som en av Norges mest internasjonale forfattere. I flere av sine historiske romaner diskuterer Steen forhold mellom fortid og nåtid, og utfordrer grensen mellom fiksjon og fakta. I 2006 innledet han en mer selvbiografisk retning i forfatterskapet, med romanen Vekten av snøkrystaller. Det lengste svevet (2008) og Balanse (2012) har klare biografiske trekk. I essaysamlingen Den besværlige historien (2014) diskuterer han bakgrunnen for de to hovedårene i forfatterskapet: de selvbiografiske og de som omhandler historiske og fiktive personer. Hans siste roman er Det hvite badehuset (2017). Steen er oversatt til 28 språk og har mottatt priser og nominasjoner både i inn- og utland.

På Solidaritetskafeen vil temaet til Thorvald Steen være: «Blikkene kommer før ordene – om annerledeshet». Steen vil ta utgangspunkt i sine egne erfaringer om annerledeshet og sette dette i perspektiv av hvordan annerledesheten kan vise seg forskjellig både for hvert enkelt individ og i samfunnet. Det samme gjelder andres blikk på den som omtales som annerledes. Steen vil vise hvordan vi forstår og behandler annerledeshet i lys av ulike moralfilosofer som Harald Ofstad og Emmanuel Levinas, og ikke minst Steens egne erfaringer med å være annerledes.  

Vi håper å se deg på Deichmann Grünerløkka bibliotek torsdag 28. august kl.18. Det vil bli solgt kaffe, kaker og holdt utlodning. Inngangspris er kr. 50,- vi har VippsJ.

De økonomiske bidragene fra Solidaritetskafeen vil gå uavkortet til vår søsterorganisasjon Starfish Foundation sitt arbeid. Starfish ble startet av lokalbefolkningen på Lesvos, Hellas. De arbeider for å hjelpe mennesker på flukt som kommer med båt til øya og lokalbefolkningen som gir støtte og omsorg til mennesker på flukt.

Vi håper å se deg!

Hilsen foreningens styre ved Marit Borg, Trude Klevan, Siw Tønnessen og Bengt Karlsson

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: