Hva skjer rundt Morialeiren og hva gjør Starfish Foundation?

Vi får regelmessig informasjon fra Starfish Foundation om hvordan de håndterer den krevende situasjonen etter at Morialeiren brant og hva de konkret bidrar med.

Den nye teltleiren har åpnet og flere tusen har flyttet inn. Mange ønsker imidlertid ikke bo i denne leiren og forblir på gata. De vil til fastlandet og få vurdert sin søknad. Covid-testing viser at det er økende smitte blant de som har flyttet inn i teltleiren. Starfish bidrar for øyeblikket med å dele ut mat og drikke til flyktninger som fortsatt oppholder seg langs hovedveien. De to varebilene til Starfish er på veien fra tidlig morgen til langt på natt og distribuerer nødvendige varer. Starfish bruker også mye tid på å gi informasjon, skape trygghet, trøste og berolige og støtte medmennesker i en fortvilet situasjon. Teamet til Starfish består av frivillige blant de som bodde i Morialeieren, lokale ressurspersoner og frivillige fra ulike land.

Starfish   er opptatt av å bidra til mest mulig forutsigbarhet og effektivitet i det pågående krisearbeidet. De arbeider for å skaffe sunn og holdbar mat. Det er fortsatt veldig varmt på dagtid og nok drikke, frukt og tørrmat som holder seg er viktig.

De som har flyttet til den nye leiren har begrensede muligheter til å vaske seg og få tak i vann. Tilgang på våtservietter hjelper, og håndklær er kjærkomne.   Tepper trengs – det er kjølige netter. Solcelleladere for mobiltelefoner gjør det mulig å følge med på hva som skjer og holde kontakt med familie og venner.

Starfish vil fortsette å bruke innsamlede midler til utstyr som masker, hansker og antibac for å begrense Covid-smitte. De vil også fortsette med å dele ut babybokser til familier med nyfødte barn og klær og utstyr til større barn. De innsamlede midlene fra Sjøstjerne kommer godt med i dette nødhjelpsarbeidet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: