En vanskelig hverdag blant flyktninger på Lesvos. Hva bidrar Starfish Foundation med?

Solidaritetsforeningen Sjøstjerne driver solidaritetsarbeid for mennesker i nød på Lesvos. Vi samarbeider vi med Starfish Foundation, en offentlig registrert hjelpeorganisasjon drevet av lokalbefolkningen på Lesvos.

I september 2020 brant flyktningeleiren Moria ned. Over 13 000 mennesker mistet sitt tilholdssted og det lille de eide. En ny leir er etablert med mange utfordringer. Starfish Foundation forteller om en rekke problemer, som mangel på vann, mat og klær og elendige sanitære forhold. Det er stor mangel på masker, antibac og muligheter for håndvask. Frykten for spredning av Covid -19 er stor.

De frivillige i Starfish jobber under krevende forhold. I sine forsøk på å drive solidaritetsarbeid møter de kritikk og trusler fra lokalbefolkning og tilreisende, høyreekstremistiske grupper. Starfish Foundation fortsetter allikevel sitt arbeid med å ivareta menneskenes mest nødvendige, daglige behov. De deler blant annet ut utstyr til nyfødte babyer og de fortsetter Safe Hands prosjektet som vi i Sjøstjerne har bidratt med midler til. De har stor nytte av bilen som vi har støttet med penger til bensin og vedlikehold. Bilen brukes til å transportere nødvendige varer til flyktningleiren og til å transportere enslige mindreårige flyktninger til viktige helseavtaler. Starfish Foundation planlegger også å starte opp igjen aktiviteter som selvforvarskurs for kvinner, språkkurs i engelsk og gresk og mobilt bibliotek.

En gruppe det er et presserende behov for å støtte med konkrete tiltak nå, er de over 2000 enslige unge menn i leiren. De mangler klær, aktivitetstilbud og støtte til å holde ut den krevende situasjonen de er i. Mange tiltak fra ulike frivillige organisasjoner er primært rettet mot barn og kvinner. Dette er viktige og nødvendige tiltak, samtidig som det også er et behov for å bidra til en litt bedre hverdag for enslige, unge menn. Årets juleaksjon fra Sjøstjerne vil derfor gå til denne gruppen. Nærmere informasjon om dette kommer snarlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: