Sammen kan vi gjøre en forskjell – les mer om Starfish og de viktige prosjektene Sjøstjerne støtter

I disse førjulstider ønsker vi i Solidaritetsforeningen Sjøstjerne å komme med en liten oppdatering.

Takket være våre gode støttespillere har vi dette året kunnet bidra med verdifull økonomisk støtte til arbeidet vår greske søsterorganisasjon Starfish bedriver på øya Lesvos. Starfish jobber utrettelig med å bedre levekårene for beboerne i flyktningleiren og bidrar også ved behov med støtte til lokalbefolkningen på Lesvos.

Søtten fra vår norske søsterorganisasjon har dette året primært gått til to av Starfish sine viktige prosjekter. Det ene er prosjektet handler om å bygge opp et flerspråklig bibliotek til nytte og glede for både barn og voksne som lever i leiren. Biblioteket tilbyr bøker på 11 ulike språk. En populær del av tilbudet er høytlesnings-stunder for barn. Det andre prosjektet er et mor-barn prosjekt, med fokus på å bidra med støtte til kvinner og barn i en sårbar situasjon. Her jobber Starfish med undervisning om ammingens betydning for barns helse. Dette er særlig viktig i en flyktningleir med elendige sanitære forhold. Videre så har Starfish etablert et mor-barn senter ved navn Folia. Sårbare og enslige kvinner og deres barn tilbys her et trygt sted å bo. På senteret får kvinnene støtte og hjelp fra frivillige på ulike områder som helse, juridiske rettigheter, språkopplæring, asylsøknad og arbeid. Hensikten er at kvinnene skal bli bedre rustet til å stå på egne ben. Flere av kvinnene har gjennom senteret kommet seg ut i arbeid, og ved hjelp av støtte fra blant annet Sjøstjerne kan senteret tilby barnepass mens kvinnene er på jobb.

Vi i Sjøstjerne redder ikke verden, men sammen kan vi bidra til å gjøre en forskjell.

Til slutt – en vennlig oppfordring til venner, kjente og ukjente om å hjelpe oss med å støtte dette viktige arbeidet. All støtte som kommer inn nå før jul vil gå uavkortet til Starfish sitt mor-barn senter.

Vipps: 539535

Kontonummer: 1506 14 56934.

En varm takk til dere alle og riktig god jul.

Hilsen styret i Solidaritetsforeningen Sjøstjerne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: