Noen ganger kan en sykkel være så mye mer enn en sykkel – bli med og støtt Open Bike prosjektet på Lesvos!

Å være flyktning på Lesvos betyr for de fleste en hverdag preget av mangel på det meste – penger, tilgang på meningsfulle aktiviteter, transport, sosialt nettverk og tilhørighet til lokalsamfunnet. Hverdagen på Lesvos er også krevende for lokalbefolkningen, mange er uten arbeid og den økonomiske situasjonen på øya er vanskelig.

Vår greske søsterorganisasjon Starfish Foundation jobber utrettelig for å bedre hverdagen og levekårene for flyktninger på øya – og for lokalbefolkningen.

Gjennom sykkelprosjektet «Open Bike» lærer flyktninger og lokalbefolkningen å reparere og vedlikeholde sykler. Kjernen i prosjektet er etableringen av et enkelt sykkelverksted. Dette er en sosial arena hvor flyktninger og lokale kan møtes og utvikle grunnleggende ferdigheter om sykler og annet. Det å ha en fungerende sykkel gir muligheter til å komme seg rundt og delta i lokalmiljøet på en enkel og miljøvennlig måte.

Solidaritetsforeningen Sjøstjerne støtter Open Bike gjennom å bidra til at frivillige fra Norge kan reise til Lesvos for å være med å bygge opp sykkelverkstedet og gi nødvendig opplæring. Vi bidrar også med innkjøp av verktøy og deler til sykkelverkstedet. Våre frivillige Mathias og Atma har nå reist. De har begge erfaring og kunnskap fra lignende prosjekter i Norge og utlandet. Vi gleder oss til å følge deres arbeide på Lesvos og til å se Open Bike utvikle seg, til glede og nytte for deltagere og lokalmiljøet. Vi håper du vil være med å støtte dette viktige prosjektet!

Noen ganger er en sykkel så mye mer enn en sykkel.


Alle donasjoner til Sjøstjerne går uavkortet til Starfish Foundation sitt arbeide.

Vipps Solidaritetsforeningen Sjøstjerne: 539535.

Kontonr: 1506 14 56934.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: