Solidaritetscafe

Tid: 14. mars 2019 kl. 18-20.

Sted: Drammensbiblioteket Papirbredden 1. Grønland 58, 3045 Drammen. 2. etasje.

Solidaritetskafe er en av aktivitetene til Solidaritetsforeningen Sjøstjerne, som driver solidaritetsarbeid med og for mennesker i nød på øya Lesvos, Hellas. Foreningen samler inn penger til og driver informasjonsarbeid særlig rettet mot den humanitære situasjonen på øya. Vi har et nært samarbeid med den internasjonale Starfish Foundation, som er en offentlig registrert hjelpeorganisasjon på Lesvos. Starfish ble startet av lokalbefolkningen og arbeider for å hjelpe mennesker på flukt som kommer med båt til øya og lokalbefolkningen som gir støtte og omsorg til mennesker på flukt. Se: http://www.asterias-starfish.org/en/

Tema for foreningens første Solidaritetskafe:

«Solidaritet – farvel, eller på gjensyn?»

 Mye tyder på at solidaritet er en verdi under press i dagens samfunn, og har vært det i flere tiår. Hvordan arter den svekkede solidariteten seg, og hva er årsakene? Er det tegn til bedring, eller bare ytterligere forverring? For å belyse spørsmålene vil både historiske, sosiologiske og psykologiske perspektiver bli trukket inn, og strukturelle såvel som individuelle faktorer.

Arne Johan Vetlesen er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet over tyve bøker innen etikk, politisk filosofi og miljøfilosofi. Noen relevante utgivelser: Smerte (2004), Frihetens forvandling (2009), Studier i ondskap (2014), Angsten for oppdragelse (m/ P.B. Foros, 2015) og Hva skal vi svare våre barn? (m/ R. Willig, 2018).

Det vil bli salg av kaffe og hjemmebakt og samlet inn penger til inntekt for arbeidet som gjøres i regi av Starfish Foundation.

For informasjon om Solidaritetsforeningen Sjøstjerne: https://sjostjerne.com/

Facebook: Solidaritetsforeningen Sjøstjerne

Arrangementet er åpent for alle!

Velkommen!

Hilsen foreningens styre ved Marit Borg, Trude Klevan, Siw Tønnessen og Bengt Karlsson.

%d bloggere liker dette: