Solidaritetskafe på Deichmann Grünerløkka 11.10.22. kl.18.00

Til denne Solidaritetskafeen i regi av Solidaritetsforeningen Sjøstjerne kommer forfatter og psykiater Svein Haugsgjerd. Han er kjent for sitt forfatterskap og aktive engasjement for og i psykisk helsevern og innen psykoterapi. Haugsgjerd er utdannet lege, og er spesialist i psykiatri, psykoanalytiker og forfatter. Han har vært en viktig stemme for en human psykisk helsetjeneste i en årrekke. Svein Haugsgjerd arbeidet ved Gaustad sykehus fra 1973 til 2012, og var sjefslege fra 1988 til 1992. I tillegg til lærebøker, har han skrevet bøker om temaer som kjærlighet og seksualitet. På Solidaritetskafeen vil Svein Haugsgjerd ta utgangspunkt i sin siste bok: «Psyke under press, samfunn i endring – psykisk smerte i den grenseløse konkurransens tid – et psykososialt, idehistorisk og samfunnsetisk perspektiv».  Haugsgjerd fremholder at i dag møtes mennesker oftere med respekt og vilje til empatisk innlevelse enn tilfellet var på 1950- og 1960-tallet. Det er likevel grunn til bekymring over dagens situasjon. Haugsgjerd tar til orde for motstand mot den rådende markedsliberalistiske tenkningen i helsevesenet. Han mener det er nødvendig å tale makten midt imot, og bevare håpet om et annet og mer humant samfunn. Etter Haugsgjerds presentasjon vil det bli samtale mellom Svein Haugsgjerd og Marit Borg Professor emerita.

Boken «Psyke under press» vil bli solgt under arrangementet for kr. 348,-

Vår kollega Mathias Engen, arbeider i regi av Sjøstjerne med å etablere sykkelverksteder på Lesvos, både for mennesker på flukt og lokalbefolkningen. Han vil fortelle om dette arbeidet og dets betydning for alle som deltar og hvordan vi andre kan bidra,

Vi håper å se deg på Deichmann Grünerløkka bibliotek tirsdag 11. oktober kl.18. Det vil bli solgt kaffe, kaker og holdt utlodning. Inngangspris er kr. 75,- – vi har VippsJ.

De økonomiske bidragene fra Solidaritetskafeen vil gå uavkortet til vår søsterorganisasjon Starfish Foundation sitt arbeid. Starfish ble startet av lokalbefolkningen på Lesvos. De arbeider for å hjelpe mennesker på flukt som kommer med båt til øya og lokalbefolkningen som gir støtte og omsorg til mennesker på flukt. Se: http://www.asterias-starfish.org/en/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: